Ahoj milí kolegové, kamarádi a jiní Muňátoři

17.04.2012 09:29

Díky všem za účast na VH Městečka NNO 2012.
Není to malá věc, že nám tyto věci - setkávání různých organizací a veselých lidí povětšinou dobré vůle - fungují a jsem za toto moc vděčný!
  Věřím, že příště se sejdem ještě v hojnějším počtu, protože asi třetina organizací chyběla. Může se to jistě stát, ale je to přeci jen škoda.
Nyní je termín stanoven již (na základě všech známých požadavků) na příští rok dopředu, tak prosíme, ať si jej každá organizace červeně zakroužkuje a už tam nic nevpustí! (Je to myslím 6. 4. - ještě nemám zápis z VH, tam to bude přesně). Také jsme se domlouvali na spolupráci na Festivalu na Muně v termínu 7. - 9. září, kde každá organizace pomůže s lidmi na organizaci. A nejen to  :-) Zaznívaly plány s vlastním programem neziskovek (větší hry, workshopy... apod. - byť ale ČTU a SPJF jsou trochu vyřazeni přípravami CVVZ v Šumperu), nebo se uvažovalo, že by zde naše neziskovky zkoušely podnikat a prodávat své výrobky.

Na jednání vznikl zápis, který Čáp, či Tom StrejdaVláček brzy dopracují a rozešlou!
Píšu však ještě kvůli jedné věci. Na VH zazněla myšlenka zřízení webové stránky Městečka neziskových organizací. A také, že by bylo pěkné, kdyby se jejich spravování ujal zkušený ochotný redaktor Salisovských stránek, historických stránek o Muně a dalších podobných počinů, náš nejbližší soused z osady Salisov,  Milan Kuba (Jakub.). Ten měl na VH před obědem přednášku, která se nám líbila a kterou završil vyjádřením podpory našemu Městečku NNO a nabídl i spolupráci.
   A tak jsme se na něj obrátili, resp. tento úkol padl na mě. Když jsem šel ten den z VH domů, Jakuba jsem potkal s jeho elektrokolem, když se vracel z č. 4. na návštěvě u Foglarovců. Když jsem mu naši žádost přednesl, chvíli se rozmýšlel a váhal... hovořil o tom, že by to mě hlavně někdo z nás dělat (no, beztak se tomu nevyhneme) ... že používá hlavně jednoduché systémy webnode apod... nicméně - přikývl!  A protože je to muž akce, obratem základ webových stánek vytvořil. Najdete je zde: https://mesteckonamune.webnode.cz/
Ty stránky jsou zatím ve stavu - nahozený nástřel. Úvodní článek je z nějakých novin. Ale i přes to už mají stránky v sobě půvab a jistý Jakubův osobitý rukopis věci znalého redaktora.
Teď jsme na řadě my. Když už jsme si to usnesli a začíná to fungovat - měli bychom na tom máknout:
1) úvod: asi bych měl já upravit, či přímo napsat, který bych pak přeposlal ostatním z nás. Něco tedy napíšu a brzy pošlu.
2) každá org. by měla napsat něco o sobě a.: obecný popisný text: své vize, sídlo a adresa, myšlenky, cíle, vtipné historky, odkaz na svůj web... (cca 1.000 - 1500 zn.), b. k tomu textu ze dvě ze tři fotky s popiskami, c. logo své organizace.
3) jakékoliv novinky, které by web obohatily - články, mikročlánky, info o akcích, fotogalerie, ..., co bychom tam každý chtěli dávat
Můžeme se na tom tak domluvit? a na splnění do týdne? (nebo do dvou?). Ať s tím Jakub může pokročit.
Těším se na to!
Tolik stručné zprávy ode mě, milí kolegové!
Tom Hradil
603 231 624